Zwarte keuken - keukenstudio ter laak

Nieuwe keuken kopen: waar moet ik op letten?

Het kopen van een nieuwe keuken is een grote en belangrijke beslissing. Het is de plek waar iedereen gezellig samen komt, je dagelijks maaltijden bereidt, familie en vrienden ontvangt en misschien zelfs tijd doorbrengt om te ontspannen. Daarom is het cruciaal om goed geïnformeerd te zijn voordat je deze investering doet, je wilt immers een keuken die jarenlang meegaat. In dit artikel gaan we dieper in op waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe keuken en hoe Keukenstudio Ter Laak je kan helpen bij deze leuke reis.

6 punten waar je op moet letten bij het kopen van je nieuwe keuken

Voordat je enthousiast begint met het bekijken van keukenontwerpen en kleurenopties, is het essentieel om een goed doordacht plan te hebben. Binnen welk budget ga je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe keuken of welke functionaliteiten zijn een echte must? Ga je voor een Quooker of toch liever voor een wijnkoelkast? Hier zijn enkele overwegingen die je moet maken en waar je rekening mee moet houden:

  1. Budget

Bepaal van tevoren je budget. Dit zal je helpen om realistische keuzes te maken en te voorkomen dat je meer uitgeeft dan je je kunt veroorloven. Zorg altijd dat je een transparante offerte ontvangt, waarin geen onduidelijkheden staan.

  1. Keukenstijl

Denk na over welke stijl bij je huis past en waar je je comfortabel bij voelt. Kies je voor een moderne, landelijke, industriële, of klassieke keuken? Nog niet zeker welke keukenstijl bij je past? Geen zorgen! Bekijk hier de verschillende keukenstijlen van Keukenstudio Ter Laak.

  1. Functionaliteit

Overweeg hoe je de keuken gaat gebruiken, welke functionaliteiten wil je hebben? Ben je een fanatieke kok, heb je veel opbergruimte nodig, of wil je vooral een gezellige en sociale ruimte creëren? Ben je een echte theeliefhebber, dan ga je uiteraard voor een Quooker. Maar wist je dat er ook kranen zijn waar bruisend water uit komt. Of houd je bijvoorbeeld van minimalisme? Dan is werkbladafzuiging de functionaliteit voor jou. Bedenk wat dus echt belangrijk is voor jouw keuken.

werkbladafzuiging in inductiekookplaat

  1. Apparaten

Beslis welke apparaten essentieel zijn voor jouw keuken. Dit kan variëren van inbouwovens tot koelkasten en vaatwassers. Een goede oven is natuurlijk onmisbaar in een nieuwe keuken. Heb je wel eens gedacht aan een stoomoven? Kook je het liefste op gas, keramisch of inductie? Er is keuze genoeg! Bij Keukenstudio Ter Laak vertellen we je graag over de mogelijkheden en helpen we je met de juiste apparatuur keuze.

  1. Keukenopstelling

De efficiëntie van je keuken valt of staat met de juiste indeling van de keuken voor jouw ruimte. Denk dus na over de lay-out van je keuken. Wil je een eiland, een L-vormige keuken, of iets anders? Niet zeker welke keukenopstelling het beste bij jouw keuken past? Lees en bekijk hier de 6 verschillende én efficiënte keukenopstellingen.

Houten keuken met wit marmer - keukenstudio ter laak

Bekijk deze gerealiseerde: wit met houten woonkeuken in Noordwijk.

  1. Kwaliteit

Een nieuwe keuken is een investering voor de lange termijn. Het is geen aankoop die je even snel maakt, want er zijn tal van keuzes die je moet overwegen. Des te belangrijker dat je ook op de kwaliteit van de keuken let. Niet alleen het materiaal, maar ook het keukenapparatuur moet van de juiste kwaliteit zijn. Check bij het kopen van een nieuwe keuken ook altijd wat het garantietermijn is. Bij Keukenstudio Ter Laak stellen we kwaliteit als een harde eis. Daarom werken we samen met de beste apparatuur van A-merken zoals AEGMiele en ATAG. Deze merken combineren allemaal luxe, gemak en innovatie! Maar ook onze hoge kwaliteit werkbladen van Arte of Dekker maken jouw keuken compleet. Alles voor een eerlijke prijs mét 5 jaar garantie op jouw keuken.

Tip; doe zo veel mogelijk inspiratie op!

Misschien heb je jouw wensenlijst al lang klaar liggen, of ben je juist nog op zoek naar ideeën! In beide gevallen is het opdoen van inspiratie essentieel voor het creëren van jouw droomkeuken. Wij hebben wat tips voor je om je op weg te helpen:

  • Maak Moodboards: Een geweldige manier om je visie voor je nieuwe keuken te verduidelijken, is door moodboards te maken. Wist je dat je Keukenstudio Ter Laak kunt volgen op Pinterest? We delen regelmatig inspirerende afbeeldingen en ideeën om je creativiteit te laten stromen.
  • Bekijk onze gerealiseerde keukens: Neem de tijd om onze portfolio van gerealiseerde keukens te bekijken. Hier zie je hoe verschillende stijlen en ontwerpen tot leven zijn gekomen in echte keukens. Dit kan je helpen bij het visualiseren van wat mogelijk is! Bekijk hier onze gerealiseerde keukens.
  • Verken verschillende keukenstijlen: Ontdek de diverse keukenstijlen die Keukenstudio Ter Laak te bieden heeft. Of je nu van modern, klassiek, landelijk of industrieel houdt, we hebben opties voor elke smaak en stijl! Bekijk hier verschillende keukenstijlen.
  • Vraag ons gratis keukenboek aan: Wil je nog meer inspiratie? Vraag ons gratis keukenboek aan, boordevol afbeeldingen, tips en ideeën om je te helpen bij het plannen van je nieuwe keuken.

Zwarte keuken - keukenstudio ter laak

Bekijk deze gerealiseerde keuken: moderne zwarte rechte keuken in Noordwijk.

Ontwerp jouw droomkeuken bij Keukenstudio Ter Laak

Nu je een idee hebt van waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe keuken, laten we eens kijken hoe Keukenstudio Ter Laak je kan helpen bij dit proces. Kom langs in onze showroom en we gaan samen aan de slag met het ontwerp van jouw droomkeuken! Je krijgt altijd persoonlijk advies, we passen alles aan op jouw wensen. Een compleet uitgeruste keuken met A-merk apparatuur. Kies voor één van onze vele keukens of ga voor maatwerk. Jouw nieuwe keuken wordt compleet geleverd en wordt perfect door ons gemonteerd en geïnstalleerd. Samen creëren we een keuken die naadloos aansluit bij jouw behoeften en wensen.

We gaan zelfs een stap verder!

Bij Keukenstudio Ter Laak gaan we verder dan alleen het leveren van jouw droomkeuken, indien gewenst. We zijn namelijk ook een totaalinstallateur, wat betekent dat we alle aspecten van de installatie kunnen verzorgen, zelfs inclusief elektrawerk. Dit bespaart je tijd en moeite, en zorgt ervoor dat je keuken perfect wordt geïnstalleerd.

  • Persoonlijk advies
  • Minimaal 5 jaar garantie
  • Inbouwapparatuur van A-merken
  • Topkwaliteit tegen een eerlijke prijs
  • Inclusief montage en installatie door onze vakkundige monteurs

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op of maak een afspraak om te beginnen met het plannen van je nieuwe keuken!

Bezoek onze showroom

Laat u inspireren en adviseren door onze eigen vakmensen!

Keuken inspiratieboek aanvragen bij Keukenstudio Ter Laak

Laat u inspireren met uw persoonlijke keuken inspiratieboek!

dark-background
terlaak-map-bg-mobile

Al meer dan 60 jaar een begrip in de bollenstreek

Bezoek onze showroom

terlaak-footer-map-bg terlaak-bg-mobile